STILLING LEDIG:

Forsidebilde av mange små ansikter som former et bilde, Teksten 'fra alle. for alle.'

Skatteetaten søker kommunikasjons­­rådgiver

-  innen toppleder­kommunikasjon

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 3. mars

Om arbeidsgiver:

logo skatteetaten

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

to ansatte i Skatteetaten

En av landets mest spennende kommunikasjonsroller?

Vi sier det bare rett ut: vi tror dette er en av de mest spennende kommunikasjonsrådgiverstillingene du finner akkurat nå. Ikke bare får du en nøkkelrolle innen topplederkommunikasjon i en stor virksomhet, du får også jobbe med dagsaktuelle og samfunnsviktige saker – og det i et fantastisk godt kommunikasjonsmiljø (om vi får si det selv). 

Hva går jobben ut på?

Hos oss får du jobbe med hele bredden i kommunikasjonsfaget, og du får en variert arbeidshverdag med en god miks av type oppgaver og tidshorisonten for dem. En sentral del av rollen er kommunikasjonsfaglige leveranser til skattedirektøren. Det innebærer alt fra å utforme budskap og produsere innlegg, taler og presentasjoner for intern og ekstern bruk, til å være en initiativrik og trygg rådgiver i hva som bør formidles og hvordan.

Du vil også få ansvar for kommunikasjonsprosesser fra A til Å – inkludert å vurdere muligheter for tiltak på tvers av kanaler. For eksempel når vi skal informere om et nytt regelverk eller lage en holdningskampanje mot svart økonomi, når vi skal lansere en ny tjeneste for næringsdrivende eller implementere en ny virksomhetsstrategi internt. Hvordan sikrer vi da riktig forståelse for behovet, hvordan involverer vi relevante fagmiljøer og hvordan formidler vi sluttproduktet og budskap både internt og eksternt? Dette er oppgaver vi håper du motiveres av og er klar for. 

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

Vi ser etter deg som har god kommunikasjonsfaglig teft og bred erfaring med å bruke kommunikasjon som strategisk virkemiddel. Du er en trygg fagperson som har god innsikt i både tradisjonelle, digitale og sosiale kanaler og hvordan de kan spille sammen. Du ser muligheter og liker å tenke utenfor boksen, og du mestrer det å være strategisk og operasjonell på samme tid.

 • Du er en generalist med lang erfaring med bredden i faget vårt (minimum fem - ti år).
 • Du kan vise til erfaring med å gi kommunikasjonsråd og levere til toppledere. 
 • Du er vant til å holde i både små og store prosesser og å jobbe sammen med andre for å utvikle gode kommunikasjonstiltak til ulike målgrupper og i ulike kanaler. 
 • Og ikke minst, du har god kompetanse på effektmålinger og vet hva som skal til for å lage god kommunikasjon som har effekt.
 • Hvis du også kan vise til erfaring med markedskommunikasjon. merkevarebygging og byråsamarbeid - er det en fordel.

Ellers har du kommunikasjonsfaglig utdanning, fortrinnsvis på masternivå og relevant arbeidserfaring, aller helst fra en større virksomhet med et annet viktig samfunnsoppdrag.

Hva ser vi etter hos deg?

Du

 • har god vurderingsevne og et godt blikk for helheten. 
 • er sterk på historiefortelling og å utforme budskap på en engasjerende og forståelig måte. Om du også har et visuelt blikk – vil det telle positivt
 • har en god penn og forstår hvordan du kan bruke retoriske grep. Dersom du også skriver godt på engelsk, vil det telle positivt. 
 • er selvgående, en som tar ballen og får ting til å skje.
 • skaper lett gode relasjoner og er god på å få med deg folk.

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no. 

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som seniorrådgiver, med en årslønn mellom 750 000 – 850 000 kr, avhengig av kvalifikasjonene dine. For spesielt kvalifiserte kandidater kan vi vurdere å gi noe høyere lønn enn dette.

Vi har et fantastisk godt arbeidsmiljø. Vi jobber tett sammen og bruker så mye tid med hverandre at det er viktig for oss at vi har det bra på jobb. Det får vi til blant annet ved å ha det gøy sammen både på og utenom jobb. Arbeidsmiljøet vårt er preget av stor tillit og trygghet, og vi hjelper hverandre og deler. Vi har en åpen tone oss imellom, og er engasjerte i det vi holder på med. Vi er med andre ord et godt lag, som nå ønsker oss en til på laget. Er det deg? 

Kontaktinformasjon

Synes du dette virker spennende eller er det noe du lurer på etter å ha lest denne annonsen? Da er det bare å ta kontakt med Christina Strand, som kanskje blir din nye leder!

 •  Christina Strand, seksjonssjef, tlf: 911 23 846

Verdt å merke seg før du søker

 • Utfyllende CV: Vi verdsetter dine erfaringer og kompetanse høyere enn din evne til å skrive en jobbsøknad. Det er derfor fint om du sender oss en god og beskrivende CV som fremhever dine kvalifikasjoner for stillingen. Du trenger ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev.
 • Omvendt referansesjekk: For å sikre at du føler deg trygg i valget om å jobbe hos oss, tilbyr vi en omvendt referansesjekk. Dersom du er aktuell for stillingen vil du få tilbud om å kontakte noen av våre medarbeidere, slik at du kan stille de spørsmålene du måtte ønske, for finne ut om vi er en god match.
 • Mangfold og likestilling: Vi er for mangfold, likeverd, og likestilling. Vi oppfordrer kandidater med hull i CV-en, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn til å informere oss ved søknad for muligheten til positiv særbehandling.
 • Offentlig søkerliste: Vær oppmerksom på at navnet ditt vil vises på en offentlig søkerliste når du søker jobb hos oss. Du kan be om å bli unntatt fra denne listen ved å gi en begrunnelse, og vi vil vurdere din forespørsel nærmere.
 • Bakgrunnssjekk: Vi benytter leverandøren Semac for bakgrunnssjekk på aktuelle kandidater.

 SØK HER

Powered by Labrador CMS