STILLING LEDIG:

Avinor søker kommunikasjons­rådgiver

Vil du bli med å utvikle fremtidens luftfart? Vi søker deg som er en knallgod historieforteller, som elsker å skrive, og som vet du har evnen til å finne gull der andre ser gråstein, for det har du gjort før. Hos Avinor vil du være rådgiver for spennende fagmiljøer på innhold som tekst, bilde og video.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo, Bjørvika

Søknadsfrist: 21. august

Om arbeidsgiver

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til sikre og effektive flyreiser med i underkant av 55 millioner passasjerer årlig. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Noe under 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersielle inntekter på lufthavnene.

Avinor er underlagt offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge, vil søkeren bli varslet og informert om det jfr. offentleglova § 25.

Avinor mener at inkludering, mangfold og en jevnere kjønns-fordeling er en styrke. Vi trenger medarbeidere med ulike kompetanser, bakgrunn, erfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning.

Bli med å utvikle fremtidens luftfart!

Ulike plattformer

Historiene du finner kan få leve i både interne og eksterne kanaler. På papir og nett. I sosiale medier eller fra en scene. Du kan fortelle dem selv eller gjennom kollegene dine. Du motiveres av å jobbe kreativt med kolleger i et stort selskap eller organisasjon, og du ser muligheter der andre ser begrensninger.

Fossilfri fremtid

Du er samfunnsengasjert, drives av å jobbe med noe som er viktig for det norske samfunnet og du tror helhjertet på at luftfarten må lykkes med å omstille seg til en fossilfri fremtid. Dette er en fremtid du vil være med å fortelle om i mange ulike kanaler i årene som kommer.

Lagarbeid

I et landskap med likesinnede kolleger er du en som bidrar sosialt og ser verdien av å jobbe sammen. Du forstår magien av samtalen rundt kaffemaskinen, og hvis du trenger alenetid til å skrive en spennende sak, trekker du deg bare unna for å gjøre det. Du ser verdien av å kjenne dine kolleger også utenfor arbeidsplassen og synes det er gøy å gjøre noe sosialt sammen.

Avinors ansikt utad

Avinor er et av landets mest omtalte selskaper, og vårt møte med media er viktig. Etterrettelighet ligger i vårt DNA. Folk skal ha tillit til Avinor og tillit til den jobben vi utfører på vegne av det norske samfunnet. Dette er et ansvar vi forvalter når vi er pressevakter. Denne stillingen inngår i en vaktordning sammen med fem andre dyktige kolleger. Hos oss får du opplæring og trening, men det er en stor fordel om du har erfaring med mediehåndtering og er motivert for dette.

Stort publikum

Våre digitale kanaler inkluderer eksterne nettsider (rundt 6 millioner sidevisninger i måneden), intranett for våre om lag 2.800 ansatte og våre sosiale mediekanaler, som er Facebook, Linkedin, Instagram, Twitter og Youtube. Du skal naturligvis være en rådgiver på dette også. Er vi på de riktige plattformene? Er språket vårt bra? Skal Avinor være på Snapchat eller andre kanaler? I denne stillingen får du mulighet til å påvirke hvordan vi jobber.

Du vil i tillegg bidra i ulike prosjekter som kommunikasjonsressurs og -rådgiver. Du kan gi tydelige råd basert på faglige vurderinger og hjelpe kollegene dine til å gjøre seg forstått gjennom enkelt, tydelig og godt språk.

Arbeidsoppgavene blir mange og varierte, og arbeidssted er primært ved Avinors hovedkontor i Bjørvika, og ved behov på Oslo lufthavn. Det blir noe reising rundt på Avinors 43 flyplasser også. Rapportering til avdelingsleder kommunikasjon & samfunnskontakt.

Arbeidsoppgaver

 • Finne og skrive de gode sakene til internt- og eksternt bruk

 • Utarbeide av pressemateriell

 • Løpende rådgivning til kolleger i hele Avinor

 • Produsere innhold til Avinors sosiale mediekanaler, herunder bilde- og videomateriale

 • Gå i turnus som pressevakt og talsperson for Avinor

 • Være rådgiver for ulike fagmiljøer på innhold som tekst, bilde, video og andre virkemidler

 • Kommunikasjonsressurs og rådgiver i ulike interne prosjekter

Kvalifikasjoner

 • Du elsker å skrive og har kompetanse innen foto og video

 • Stor grad av selvstendighet og gode formidlings- og kommunikasjonsevner

 • Glad i å jobbe kreativt med folk og til å bidra i et positivt og godt arbeidsmiljø

 • God til å lage presentasjoner og til å rådgi de som skal holde dem

 • Relevant høyere utdanning (minimum bachelorgrad). Særlig relevant arbeidserfaring kan veie opp for manglende utdanning

 • 3-5 års relevant arbeidserfaring

 • God samfunnsforståelse

 • Personlige egenskaper vektlegges

Forutsetning for tilsetting er at bakgrunnssjekk, herunder uttømmende politiattest, iht. myndighetskrav for arbeid på lufthavn kan fremlegges og godkjennes. Stillingen krever også at sikkerhetsklarering kan gis.

Vi tilbyr

 • Et godt arbeidsmiljø

 • Faglige utfordringer og gode utviklingsmuligheter

 • Fleksibel arbeidstid

 • Gode velferdsordninger

 • Gode forsikrings- og pensjonsordninger

 • Konkurransedyktige betingelser etter avtale

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt med:

 • Joachim Westher Andersen, avdelingsleder - Kommunikasjon og samfunnskontakt, tlf: +47 410 04 455

SØK HER

Powered by Labrador CMS