STILLING LEDIG:

Meteorologisk institutt søker kommunikasjonsrådgiver forskning

Er du en god forskningsformidler med interesse for vær og klima? Vi har ledig et årsvikariat i kommunikasjonsavdelingen fra nyttår.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Vikariat/Midlertidig

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 22. oktober

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Moderne meteorologi krever håndtering og analyse av enorme datamengder, og byr på store og spennende faglige utfordringer.

Helt fra 1866 har norske meteorologer stått sentralt i utviklingen av faget, og vi er i dag et ledende internasjonalt fagmiljø.

Moderne meteorologi krever håndtering og analyse av enorme datamengder, og byr på store og spennende faglige utfordringer. Helt fra 1866 har norske meteorologer stått sentralt i utviklingen av faget, og vi er i dag et ledende internasjonalt fagmiljø.

Hos oss vil du finne spennende og utviklende arbeidsoppgaver, og du vil bidra til vårt samfunnsoppdrag om å sikre liv og verdier.

I stillingen vil du jobbe med klassisk forskningskommunikasjon i samarbeid med noen av våre mange forskere. Du må derfor ha en god penn og evne til å sette deg inn i det kompliserte for å formidle det engasjerende og forståelig for andre. Du vil også få sjansen til å hjelpe andre i å bli bedre formidlere. Det er en fordel om du har gode engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig.

Meteorologisk institutt er involvert i en rekke nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter. Forskningen omfatter meteorologi, oseanografi, sjøis, klima og luftforurensning. I tillegg har instituttet beredskapsansvar for modeller som benyttes til søk, berging og oljesøl til sjøs -, og spredning av vulkansk aske og radioaktivitet til luft.

Du vil delta i vår klimaredaksjon, hvor kommunikasjonsrådgivere samarbeider med forskere og TV-meteorologer om forskningsformidling. Vi har mer enn hundre forskere på instituttet og dermed mye godt forskningsstoff å formidle. Forskning.no og Store Norske Leksikon er to av våre viktige formidlingskanaler.

I tillegg til forskningsformidlingen vil du delta i vår værredaksjon som følger værsituasjonen tett og lager godt vær- og klimastoff til Yrs sosiale kanaler. Værredaksjonen er et rullerende team av kommunikasjonsrådgivere, meteorologer, klimaforskere og meteorologikonsulenter. I værredaksjonen vil du jobbe med kontoene @meteorologene på Twitter (ca. 60 000 følgere), Yr på Facebook (130 000 følgere) og Yrbilder på Instagram (26 000 følgere). Meteorologisk institutt står bak Yr sammen med NRK, og bruker aktivt disse kanalene til å dele viktig informasjon om værsituasjonen. Primærmålgruppen på Twitter er journalister, og det er derfor viktig at du kan vurdere nyhetsverdien i det vi deler.

Du vil være en av fem ansatte i kommunikasjonsavdelingen, hvor du også bidrar i det daglige arbeidet i avdelingen. Dette innebærer blant annet internkommunikasjon, kommunikasjonsbistand til kollegaer og oppfølging av eksterne brukerhenvendelser. Vi har et godt og hyggelig arbeidsmiljø med høyt tempo. Som kommunikasjonsrådgiver rapporterer du til kommunikasjonssjef.

Stillingens arbeidsoppgaver

 • Formidle fra METs forskningsprosjekter
 • Bidra i instituttets klimakommunikasjon
 • Delta i instituttets værredaksjon
 • Støtte opp om våre forskere som formidlere gjennom rådgivning og koordinering av kurs.
 • Bidra i kommunikasjonsavdelingens øvrige arbeidsoppgaver

Kvalifikasjonskrav

 • Relevant høyere kommunikasjonsfaglig utdanning og erfaring fra kommunikasjonsarbeid og/eller journalistikk. Erfaring fra forskningsformidling er en fordel.
 • Erfaring fra operativ jobbing med sosiale medier.
 • Teft for hva som er godt mediestoff og evne til å lage gode saker til både tradisjonelle og sosiale medier.
 • Gode samarbeidsevner.
 • Interesse for meteorologi og klima.
 • Videokompetanse og erfaring med Adobe-pakken (Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro) er en fordel.

Vi tilbyr

 • Faglige utfordringer i et trivelig miljø
 • Gode muligheter for egenutvikling
 • Sentrumsnært arbeidssted på Blindern i Oslo, nær knutepunkt for trikk og t-bane
 • Medlemskap i Statens Pensjonskasse som er en av landets beste pensjonsordninger med gunstig boliglån og gode forsikringsordninger
 • Lønn som rådgiver etter det offentlige regulativ i lønnsspenn for tiden kr 524 900 - 604 700 pr. år etter kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes pensjonsinnskudd etter gjeldende regler
 • 6 måneders gjensidig prøvetid

Tilleggsinformasjon

Vi legger vekt på mangfold og oppfordrer derfor alle kvalifiserte til å søke jobb uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn. MET deltar i statens inkluderingsdugnad og har som mål å få flere med hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne ut i arbeid. Opplysninger om hull i CV eller nedsatt funksjonsevne kan brukes til rapporteringsformål. Les mer her.

Dersom en søker ønsker å reservere seg fra en offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Hvis ønsket reservasjon ikke vil bli tatt til følge vil søkeren bli varslet om dette før offentlig søkerliste utformes.

Kontaktinformasjon:

 • Magne Velle, kommunikasjonssjef , tlf.: 917 41 922

SØK HER

Powered by Labrador CMS