STILLING LEDIG:

Medietilsynet søker rådgiver/ seniorrådgiver barn og medier

Vi søker deg som vil arbeide med innsikt og rådgivning knyttet til barn og ungdoms digitale mediehverdag.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Fredrikstad

Søknadsfrist: 16. august

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Medietilsynet er statens forvaltnings- og tilsynsorgan på mediefeltet, og skal bidra til å oppfylle samfunnsmålene om ytringsfrihet, rettssikkerhet og et levende demokrati. Medietilsynet skal fremme mediemangfold og kritisk medieforståelse i befolkningen, og ønsker å være et ledende kompetansemiljø på mediefeltet. Medietilsynet holder til i Fredrikstad og har i underkant av 40 ansatte.

Barn og ungdom er digitale mediebrukere fra tidlig alder, og de har rett til både aktiv deltakelse og beskyttelse. Medietilsynet har fått ansvar for å koordinere myndighetenes arbeid med å skape en trygg digital oppvekst i Norge, gjennom en ny nasjonal strategi som er under utvikling. Vi utvider derfor staben og trenger to faglig sterke og engasjerte rådgivere/seniorrådgivere med på laget. Den ene kan få ansvar for å lede vårt barn og medier-team og dermed også ansvar for oppfølging av den nye strategien.

Vi søker deg som har kunnskap om- og interesse for barn og ungdom og deres medievaner. Du blir sentral i arbeidet med den nye strategien for trygg digital oppvekst og Medietilsynets rolle og ansvar som Norges Safer Internet Center. Du kommer også til å jobbe med å utvikle og formidle innsikt og råd til barn og ungdom, foreldre, lærere og andre fagpersoner som jobber med målgruppen.

Aktuelle oppgaver:

 • Sørge for at Medietilsynet er oppdatert på relevant kunnskap om barn og unges mediebruk, medievaner og håndteringskompetanse
 • Oppfølging av nasjonal strategi for trygg digital oppvekst
 • Oppfølging av EU-prosjekt barn og medier (Safer Internet Center Norway)
 • Utvikle relevante tiltak, for eks. undervisningsopplegg, veiledninger etc.
 • Løpende kontakt med samarbeidspartnere nasjonalt og internasjonalt knyttet til barn/unge og mediebruk/medievaner/kritisk medieforståelse
 • Sikre at barn og unge får delta i prosesser om deres digitale deltakelse og trygghet
 • Andre relevante oppgaver

Ønskede kvalifikasjoner:

 • Relevant utdanning på masternivå, for eks. medievitenskap, samfunnsvitenskap, psykologi eller pedagogikk (relevant erfaring kan kompensere for utdanningskrav)
 • Dokumentert erfaring fra prosjektledelse/teamledelse (krav til en av stillingene)
 • Relevant arbeidserfaring: for eksempel fra media, organisasjon eller virksomhet som jobber med barn og medier-tematikk eller relevant område i offentlig sektor
 • God muntlig og skriftlig formuleringsevne på norsk og engelsk
 • God kunnskap om medier og mediebruk, særlig digitalt, inkl. bruker- og risikoatferd for barn og unge
 • Kunnskap om ulike alderstrinns mediebruk, mestringskompetanse og kritisk medieforståelse
 • Erfaring med kommunikasjon rettet mot barn og unge
 • Personlige egenskaper: Initiativrik, proaktiv, selvstendig, evne til problemløsning. Gjennomføringskraft og gode samarbeidsevner

Stillingene innebærer noe reisevirksomhet og rapporterer til avdelingsdirektør for kommunikasjon og rådgivning.

Vi tilbyr:

En spennende og interessant stilling i en sektor i stor endring, med mulighet til å være med på å skape noe helt nytt. Du får jobbe i et bredt sammensatt kompetansemiljø, med hyggelige og erfarne kollegaer. Medietilsynet holder til i nyoppussede og moderne lokaler sentralt i Fredrikstad. Vi tilbyr våre ansatte mulighet for hjemmekontor inntil to dager i uken.

Lønn etter avtale.

Medietilsynet ser på mangfold som en styrke, og oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Vi deltar i statens inkluderingsdugnad, og vil gjerne ha søknad også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en», men som ellers fyller kvalifikasjonskravene til stillingen. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en» kan brukes til rapporteringsformål.

Mer informasjon om Medietilsynet her

Kontaktinformasjon:

 • Mari Velsand, direktør, tlf: 913 28 448
 • Trond Sandvik, rekrutteringsrådgiver, tlf: 950 55 233
 • Per Inge Hjertaker, rekrutteringsrådgiver, tlf: 917 29 682

Søknader vurderes fortløpende.

Søkere kan bli oppført på offentlig søkerliste selv om vedkommende har bedt om konfidensiell behandling. Søkere blir i så fall bli varslet før offentliggjøring.

SØK HER

Powered by Labrador CMS