Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) i Stortinget. Foto: Jil Yngland / NTB

Se fiskeriministerens bønn til Kardashian-søster

Ideén kom fra et godt gammeldags kaffedrodle-møte.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Kjære Kourtney Kardashian, (...) da du skrev på Instagram at du kanskje skulle slutte å spise fisk, ble jeg sjokkert, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen i en fersk video på Instagram.

Han oppfordrer til at «unge mennesker som henne bør spise mer sunn, bærekraftig fisk for å hjelpe redde planeten».

Format man er nødt til å forholde seg til

– Artig video. Hvorfor velger du stille opp på slikt?

– Du kan si at jeg ikke akkurat er noen aktiv Instagram-bruker, jeg har mer enn nok med Facebook, men Instagram er et format som man er nødt å forholde seg til. Hensikten her er å få frem budskapet om at Norge er verdensmester i bærekraftig forvaltning av fisk og marineressurser. Det er klart også vi i Norge har utfordringer, men vi er flinke, sier Ingebrigtsen.

Idéen om denne videoen kom fra det ministeren beskrivet som et «godt gammeldags kaffedrodle-møte».

– Det er flere som skal ha æren for dette, men det handler om å få ut et budskap.

– Innafor med glimt i øyet

– Kan vi forvente flere slike videoer fra deg fremover?

– Ja, hvis hensikten helliger middelet. Jeg er ingen stand-up komiker, men jeg synes det var artig selv. Jeg er komfortabel med dette formatet, og glimt i øyet er bra, sier han leende.

– Man skal være litt forsiktig med humor og seriøse ting?

– Ja, det er alltid en risiko, og man skal nok være forsiktig med ironi og galgenhumor, og ikke trekke ting for langt. Men jeg synes dette glimtet i øyet er innafor.

Videoen fra fiskeriminsteren er et svar på en av Kardashian-søstrene som nylig har sett dokumentaren «Seaspiracy» som handler om miljøpåvirkningen av fiske.

– «Seaspiracy» setter søkelys på alvorlige utfordringer i verden, men norsk fiske er bærekraftig. Til og med hvalkjøttet vårt er bærekraftig, skyter han inn.

I filmen får vi også en kjapp titt på produktet SLOG som gründer Marie Frogner har kommet opp med.

– Basert på fiskeslo og gelatin har hun (Frogner, red. anm) laget et stoff som kan erstatte, ikke all plastisk, men en del plastemballasje. Vi har mye fokus på dette med forsøpling, sier Ingebrigtsen.

Powered by Labrador CMS