STILLING LEDIG:

Finans­departementet søker kommunikasjons­rådgiver

For å lykkes i denne stillingen må du være sterk både strategisk og operativt. Du må også trives med mediehåndtering, mestre høyt tempo og være flink til å skape gode relasjoner.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 19. juli

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Finansdepartementet (FIN) har ansvar for å planlegge og iverksette den økonomiske politikken, budsjettpolitikken, skatte- og avgiftspolitikken, finansiell stabilitet og forvaltningen av Statens pensjonsfond. Kommunikasjonsenheten håndterer pressehenvendelser til politisk ledelse og departementet.

Ønsker du å bli en del av kommunikasjonsteamet i Finansdepartementet?

Finansdepartementet (FIN) har ansvar for å planlegge og iverksette den økonomiske politikken, budsjettpolitikken, skatte- og avgiftspolitikken, finansiell stabilitet og forvaltningen av Statens pensjonsfond.

Kommunikasjonsenheten håndterer pressehenvendelser til politisk ledelse og departementet. Enheten hjelper også pressen med bakgrunnsstoff. Redaktøransvaret for departementets nettsider og sosiale medier ligger her. Kommunikasjonsenheten tilhører finansrådens stab.

Vi er på utkikk etter en erfaren og engasjert kommunikasjonsrådgiver med innsikt og interesse for fagområdene vi ivaretar.

Du vil få arbeide med et bredt spekter av kommunikasjonsoppgaver i et travelt miljø der det stilles høye krav til din presisjon og integritet. Sammen med dyktige medarbeidere vil du få anledning til å videreutvikle departementets kommunikasjonsarbeid.

Arbeidsoppgaver

 • mediehåndtering og nyhetsovervåkning
 • kommunikasjonsrådgiving til politisk ledelse og embetsverk
 • budskapsutforming og utarbeidelse av tekster til ulike kanaler
 • videreutvikling av departementets strategiske og operative kommunikasjonsarbeid

Arbeidet foregår i tett samarbeid med øvrige avdelinger og politisk ledelse.

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper

Kvalifikasjoner

 • minst fem års relevant erfaring med kommunikasjonsfaglig arbeid
 • god forståelse for samfunnsøkonomi og politiske prosesser
 • meget god formidlingsevne, både på norsk og engelsk
 • god medie- og samfunnsforståelse
 • relevant høyere utdanning, særlig relevant erfaring kan kompensere for kravet til utdanning

Personlige egenskaper

 • meget god evne til å videreformidle kunnskap på en klar og tydelig måte
 • meget god evne til raskt å sette seg inn i kompliserte problemstillinger
 • effektiv og med stor arbeidskapasitet
 • god vurderingsevne og evne til å tenke helhetlig
 • evne til å bygge tillit både eksternt og internt
 • selvstendig, men med gode samarbeidsevner

Vilkår

100 prosent fast stilling i kommunikasjonsenheten.

Avlønning som rådgiver/seniorrådgiver (kr 480 000 – kr 700 000) avhengig av kvalifikasjoner, samt betalt overtid. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Stillingen vil inngå i pressevaktordninger, og i perioder må det påregnes høyt arbeidspress og arbeid utover normal arbeidstid.

Leder kan endre arbeidsoppgaver ved behov.

Om Finansdepartementet

Vi gjennomfører bakgrunnssjekk på kvalifiserte søkere før ansettelse. Ansatte i Finansdepartementet må kunne autoriseres for adgang til informasjon gradert BEGRENSET etter sikkerhetsloven. For mer informasjon om autorisasjon, se her: https://jobbifin.dep.no/jobbifin/rekrutteringsprosessen/.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Finansdepartementet er opptatt av mangfold og ønsker å være en arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Vi er en IA-bedrift, og i dette ligger det blant annet at vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen dersom det er behov for det. Alle kvalifiserte søkere vil bli vurdert.

Kontaktinformasjon:

 • Therese Riiser Wålen, kommunikasjonssjef, tlf: 940 50 886

Søknadsfrist: 19. juli 2021. Søknaden merkes med referansenr 14/21.

SØK HER

Powered by Labrador CMS