STILLING LEDIG:

GSCC søker strategisk kommunikasjons- og kampanjerådgiver

Er du en strategisk rådgiver med et engasjement for klima og kompetanse om digital kommunikasjon?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 06. oktober

Om arbeidsgiver:

logo

GSCC er et internasjonalt kommunikasjonsnettverk som er spesialisert på klima, energi og miljø. Nettverket tilbyr profesjonell pro bono kommunikasjonsstøtte til klimabevegelsen, og fokuserer på politiske debatter og offentlig samtale på både globalt og nasjonalt nivå - med team i Europa, Asia, Afrika, Oseania og Amerika. Vi tar ikke betalt for arbeidet vårt, men henter selv finansiering fra en rekke filantropiske stiftelser.

Om rekrutteringsbyrået:

FRAM logo

FRAM er spesialister på rekruttering av ledere og fagspesialister innen media, kommunikasjon, samfunnsliv. FRAM ble etablert i 2023 av Bård Idås og Ann Mari Nygjerde. Begge er erfarne rekrutteringsrådgivere med bakgrunn fra ledelse og journalistikk. I tillegg til komplette rekrutteringsprosesser, leverer FRAM rådgivningstjenester. Vi hjelper folk og organisasjoner som ønsker positiv endring FRAM.

 Global Strategic Communication Council (GSCC) søker en dyktig rådgiver til vårt Oslo-kontor. I rollen som strategisk kommunikasjons- og kampanjerådgiver vil du få mulighet til å utvikle digitale strategier, samarbeide med ledende organisasjoner og bidra til å fremskynde overgangen til et utslippsfritt samfunn. Er du klar for å ta ansvar for viktige kampanjer og gjøre en forskjell?

Global Strategic Communication Council (GSCC) er et globalt nettverk med kommunikasjonseksperter, som jobber for å styrke den offentlige debatten om klimaendringer og tilhørende løsninger. Nettverket er filantropisk finansiert og tilbyr profesjonell pro bono kommunikasjonsstøtte til partnere innen klimabevegelsen. GSCC er representert på ulike 6 kontinenter og har 23 lokale avdelinger rundt om i verden. 

GSCC søker nå en strategisk kommunikasjons- og kampanjerådgiver som skal samarbeide tett med daglig leder Simen og kollegaer i Norden og globalt. GSCC Norge er del av et nordisk team og et større europeisk samarbeid. Du vil få ansvaret for kommunikasjonsrådgivning og kampanjer på sosiale og digitale medier i Norge, med det overordnede målet om å fremskynde overgangen til klimanøytralitet og forhindre de mest alvorlige konsekvensene av klimaendringer. Målet er å treffe det norske publikum og sentrale målgrupper.

 

Ditt bidrag:

  • Være en strategisk kommunikasjonsrådgiver for “grønne” partnere i Norge, og bidra med ekspertise på beste praksis innen digital kommunikasjon. Støtte og rådgivning til partnere og fremme samarbeid på tvers.
  • Legge til rette for godt samarbeid med eksisterende og nye partnere og utvide nettverket med verdifulle aktører og stemmer til klimadebatten
  • Utvikle digitale strategier for kampanjer og øvrige kommunikasjonsinitiativer ( f.eks. FNs klimakonferanser, rundt ekstreme klimahendelser eller opp mot politiske beslutningsprosesser). 
  • Definere målgrupper, plattformer og innhold for utvalgte kanaler. Identifisere målgrupper for “always-on” kampanjer, og planlegge innhold for å drive og øke engasjement over tid.
  • Sikre samarbeid med eksterne byråer og ressurser for produksjon av innhold, markedsføring, PR og lignende.
  • Identifisere og prosjektstyre samarbeid med relevante influencere
  • Administrere og rapportere kampanjebudsjetter, samt tilgjengeliggjøre relevant innsikt.

 

For å lykkes i denne rollen tror vi du har:

  • 3-5 års relevant erfaring med strategisk kommunikasjonsarbeid knyttet til digitale flater og/eller kampanjearbeid
  • Erfaring med prosjektledelse og kampanjeledelse, inkludert planlegging, budsjettering og rapportering.
  • Noe erfaring fra organisasjonslivet, byrå, politikk eller annen kompleks virksomhet med mange stakeholders og interessenter
  • Operativt og strategisk erfaring innen digital kommunikasjon, med oppdatert oversikt over digitale kanaler og trender
  • Erfaring med måling og analyse av kommunikasjon og digitale kampanjer

 

Vi vil at du skal trives i rollen hos oss, og vi legger stor vekt på personlig egnethet. Som person må du ha gode samarbeidsegenskaper og samtidig ha evne til å jobbe selvstendig og skape resultater. Vi tror du har sterke relasjonelle ferdigheter og er både nysgjerrig og kreativ. Du behersker norsk og engelsk flytende. I tillegg tror vi du har en sterk entusiasme for både kommunikasjonsfaget og klimadebatten.

 

GSCC tilbyr?

Hos oss får du jobbe nasjonalt, men i et globalt nettverk, med mange dyktige og engasjerte mennesker. Du får støtte deg på andre digitale kommunikasjonsrådgivere, som jobber i tilsvarende roller i andre land. Du får stor frihet hva gjelder arbeidssted, men kontorplass på Mesh, sentralt i Oslo (Youngstorget) hvor GSCC nå har samlokalisert seg med noen utvalgte partnere. Vi har sørget for at vi har solide budsjetter til å drive videre kampanje- og kommunikasjonsarbeid og det er du som skal få lede valg av kommende byråsamarbeid og kanalmix.

Vi jobber med et mangfold av partnere på tvers av sektorer og landegrenser, og vi hjelper dem med å tydeliggjøre sine stemmer i den offentlige klimadebatten. Med oss på laget skal vi legge til rette for rettferdige, inkluderende og bærekraftige løsninger på klimakrisen. 

Kjenner du deg igjen?

Dersom du synes dette høres interessant ut, søke eller ta gjerne kontakt med FRAM, via rådgiver Camilla Bartnes eller Ann Mari Nygjerde. Simen Sletsjøe fra GSCC (simen.sletsjoe@gsccnetwork.org) er også tilgjengelig for spørsmål.

SØK HER

Powered by Labrador CMS