STILLING LEDIG:

Human-Etisk Forbund søker kommunikasjons­rådgiver

Nå søker vi deg som vil og kan skape enda mer synlighet for våre standpunkter og vårt arbeid!

Informasjon om stillinga:

Stillingstype: Fast

Arbeidsstad: Oslo

Søknadsfrist: 10. oktober

Om arbeidsgiver

Human-Etisk Forbund er et humanistisk livssynssamfunn som arbeider for å være til stede for sine medlemmer og jobber for et samfunn der alle mennesker har frihet til å bestemme i sine liv.

Human-Etisk Forbund er verdens største humanistorganisasjon og del av en internasjonal humanistbevegelse. Hovedkontoret ligger i Brugata i Oslo. Av forbundets ca. 100 medarbeidere har omtrent halvparten sin arbeidsplass ved våre 14 kontorer rundt i landet. Vi betjener et stadig økende antall mennesker og har ca. 100 lokal- og regionlag spredd over hele landet.

Er du samfunnsengasjert?

I Human-Etisk Forbund jobber vi for alle menneskers frihet til å velge i eget liv. Våre hjertesaker befinner seg innenfor temaene demokrati, menneskerettigheter, ytringsfrihet, kritisk tenkning, sekularisme og likeverd.

Nå søker vi deg som vil og kan skape enda mer synlighet for våre standpunkter og vårt arbeid. Vi jobber med politisk påvirkning og med å engasjere opinionen både i Norge og internasjonalt. I kommunikasjonsavdelingen samarbeider vi med våre kolleger og tillitsvalgte rundt i landet, og med våre søsterorganisasjoner på tvers av landegrenser.

Hvorfor jobbe sammen med oss?

Human-Etisk Forbund opplever en formidabel vekst. Vi runder snart 130 000 medlemmer, og 1 av 4 har meldt seg inn de siste tre årene. Samtidig; vi har ambisiøse mål om å organisere mange flere av landets humanister! Da må vi være enda mer til stede i det offentlige ordskiftet, lokalt og nasjonalt. Mange av verdiene som det humanistiske livssynet står for, trues med tilbakegang i verden rundt oss.

Som kommunikasjonsrådgiver vil du jobbe både proaktivt og reaktivt overfor eksterne medier, og med andre møteplasser og arenaer der det er naturlig for representanter fra oss å delta. Du vil også bidra med medietrening- og rådgivning for våre talspersoner.

I kommunikasjonsavdelingen har vi et åpent og inkluderende miljø. Vi kjenner hverandre godt og legger stor vekt på å spille hverandre gode, utvikle oss faglig og å ha det gøy på jobb. Avdelingen har ansvar for ekstern og intern kommunikasjon, markedsføring og medlemsservice.

Arbeidsoppgaver

 • Finne, utvikle og formidle viktige historier om våre hjertesaker i fortjente og egne kanaler
 • Gi kommunikasjonsfaglig støtte til ansatte og frivilllige
 • Rådgi og trene dyktige fageksperter til å formidle budskap - enkelt og presist
 • Være løpende oppdatert på utvalgte områder innenfor våre hjertesaker
 • Følge mediebildet tettBygge relasjoner til medier og journalister
 • Bidra inn i strategiarbeid – hvordan kan historiefortelling spille en rolle i Human-Etisk Forbunds merkevarebygging i årene som kommer?

Kvalifikasjoner

 • Du har erfaring fra media, kommunikasjon og/eller PR
 • Du kan dokumentere arbeid med mediehåndtering og formidling
 • Du har journalistisk teft, forstår hva essensen i en sak er og hvordan dette kan formidles videre
 • Du evner å lage interessant og spennende innhold som berører mottakeren
 • Du elsker tekst som verktøy, og kan produsere og tilpasse innhold med høy kvalitet til ulike formål og kanaler
 • Du er analytisk og har forståelse for målgruppetenkning
 • Du har høyere utdannelse – gjerne innen kommunikasjon eller journalistikk

Personlige egenskaper

 • Du er selvgående og strukturert
 • Du er samfunnsengasjert og har lyst til å gjøre en forskjell
 • Du liker å jobbe tett sammen med andre som utfyller din kompetanse
 • Du trives med å jobbe langsiktig og strategisk, men også med å levere på kortere deadlines når dagsaktualiteten krever det

Vi tilbyr

Vi tilbyr en spennende stilling med gode muligheter for egenutvikling i et hyggelig og fleksibelt arbeidsmiljø. Hovedkontoret ligger sentralt i Oslo med kort vei til offentlig transport. Noe kvelds-/helgearbeid og reising må påregnes.

Vi har gode forsikrings- og pensjonsordninger, støtte til trening, bedriftslegeordning og samlinger for ansatte, med faglig og sosialt innhold. Lønn etter avtale. Human-Etisk Forbund er opptatt av at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle som er kvalifisert til å søke uansett alder, kjønn, eventuell funksjonshemming, seksuell orientering, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Human-Etisk Forbund er en livssynsorganisasjon. Denne stillingen er nært knyttet til formålet. Søkere må kunne identifisere seg med det humanistiske livssynet, og vil bli spurt om dette i et eventuelt intervju. Human-Etisk Forbund benytter elektronisk søknadsprosess. Dette betyr at kun søknader sendt via vårt elektroniske søknadssystem tas i betraktning. Søkere vil bli bedt om å oppgi referanser.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt med:

 • Marit Øimoen, kommunikasjonssjef, tlf: 900 60 402
 • Kristian Haugnes, HR-rådgiver, tlf: 481 36 764

Vi gleder oss til å høre fra deg!

SØK HER

Powered by Labrador CMS