STILLING LEDIG:

Innovasjon Norge søker kommunikasjons­rådgivere

Vil du være med å gjøre hele Norge mer innovativt gjennom kommunikasjon som engasjerer og opplyser? Vi søker to erfarne kommunikasjonsrådgivere.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 16. oktober

Om arbeidsgiver

Innovasjon Norge er en kompetansevirksomhet, og fremover vil en vesentlig større del av vår kompetanse være digital kompetanse. Vi gjør nå et digitalt taktskifte – og for å sette fart trenger vi flere skarpe hoder som forstår både teknologi og forretning. I vår vurdering vil digital kompetanse vektlegges.

Innovasjon Norge er statens og fylkeskommunenes virkemiddel for verdiskapende næringsutvikling i hele landet. Våre mål er flere gode gründere, flere vekstkraftige bedrifter og flere innovative næringsmiljøer i Norge. Med kunderettede enheter i alle landets fylker og i over 20 land verden over har vi som visjon å gi lokale ideer globale muligheter. Innovasjon Norge har ca. 700 ansatte. Innovasjon Norge skal kjennes som en pådriver for innovasjon i norsk næringsliv - med vekt på verdiene; Koblende, Ansvarlig og Nytenkende.

Innovasjon Norge skal realisere verdiskapende næringsutvikling i hele Norge. Vår kommunikasjon skal bidra til å nå målene om flere gode gründere, vekstkraftige bedrifter, innovative næringsmiljøer over hele landet og grønn omstilling.

Vi søker deg som kan håndverket strategisk kommunikasjon, og som vet hva det krever i hverdagen av tegninger, snekring og finsliping. Du vet at du må kunne sette deg inn i enkeltsaker raskt, finne fram til gull i både kundearbeid og i analyser og evne å se kommunikasjonsarbeidet i et helhetlig og langsiktig perspektiv.

Du vil være en del av kommunikasjonsavdelingen som jobber med et bredt spekter av kommunikasjonsoppgaver for hele Innovasjon Norge, med hovedkontoret i Oslo som arbeidssted.

Om stillingene:

Hovedoppgaven for begge rådgiverstillingene er å formidle Innovasjon Norges kompetanse og tjenester til ulike målgrupper gjennom mediearbeid og utvikling av egne saker.

Sentrale oppgaver:

 • Strategisk rådgivning i mediekontakt og utvikling av saker til mediene
 • Utforming av pressemateriale og budskap, herunder skrive kronikker, innlegg og nyhetssaker
 • Aktiv kontakt med mediene og håndtering av innkommende mediehenvendelser som del av avdelingens medievaktordning
 • Utvikle kommunikasjonsplaner og bidra til samkjøring av intern og ekstern kommunikasjon
 • Skolering i kommunikasjon og mediearbeid for ulike deler av organisasjonen
 • Lage presentasjoner og skrive taler
 • Bidra til å skrive og publisere saker i våre digitale kanaler, samt løse andre oppgaver i kommunikasjonsavdelingen

For å lykkes i stillingen tror vi at du har:

 • Evne til å skrive tekster som formidler komplekse saker på en enkel og engasjerende måte
 • Høy arbeidskapasitet og trives med varierte oppgaver
 • Relevant arbeidserfaring fra journalistikk eller kommunikasjonserfaring fra det offentlige eller næringslivet
 • Erfaring med mediekontakt og med å utvikle og gjennomføre kommunikasjonsstrategier og -planer
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne og et blikk for gode historier. Du må ha gode språkkunnskaper i engelsk og norsk og bør kunne beherske begge målformer godt skriftlig
 • Høyere utdanning i relevante fag, gjerne innen samfunnsfag, journalistikk eller kommunikasjon (særlig relevant arbeidserfaring kan veie opp for formell kompetanse)
 • Erfaring med digitale publiseringsverktøy og foto er en fordel

Som person tror vi at du er:

 • En lagspiller med gode samarbeidsevner
 • Strukturert, selvgående og resultatorientert
 • Fremoverlent, engasjert og idérik

Hvorfor velge Innovasjon Norge og denne muligheten?

Vi tror at du primært vil motiveres av stillingens innhold, med betydningen den vil ha for hvordan Innovasjon Norge formidler vårt samfunnsoppdrag og resultater gjennom mediene og i egne kanaler.

Vi kan tilby en variert arbeidshverdag der du vil få bryne deg på ulike kommunikasjonsfaglige utfordringer og muligheter. Du vil arbeide med hyggelige kolleger på tvers av ulike fagområder og i et internasjonalt fellesskap. Du vil jobbe på en av Norges mest attraktive arbeidsplasser som har kontorer over hele landet og i mange utenlandske markeder.

Dette, sammen med konkurransedyktige betingelser og et godt arbeidsmiljø, håper vi vil være attraktivt for våre nye kommunikasjonsrådgivere.

Kontaktinformasjon

For mer informasjon om stillingene, ta kontakt med:

Innovasjon Norge ønsker medarbeidere med forskjellige kompetanser, perspektiver, alder, kjønn og livserfaringer. Mangfold er viktig for både arbeidsmiljøet vårt og jobben vi skal gjøre. Vi oppfordrer spesielt personer med innvandrerbakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en til å søke. Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i søknaden. Søknader behandles fortløpende. Innovasjon Norge foretar bakgrunnsjekk av søkere for å verifisere opplysninger som fremgår av CV og tilgjengelig dokumentasjon. Bakgrunnsjekk gjennomføres ikke uten samtykke fra søkeren, og aktuelle søkere vil få nærmere informasjon om dette.

SØK HER

.

Powered by Labrador CMS