STILLING LEDIG:

fire kolleger som smiler til kamera

Tolletaten søker innholds­produsent og kommunikasjons­rådgiver

Vil du jobbe med kommunikasjon i en av Norges mest spennende etater?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 26. august

Tolletaten

Tolletatens samfunnsoppdrag er å sikre etterlevelse av lover og regler for grensekryssende vareførsel.

Kommunikasjonsstaben består i dag av 8 personer, med spesialistkompetanse innenfor områder som strategi og budskap, sosiale medier, interne kanaler, konseptutvikling og grafisk design. Vi samarbeider tett med Tolletatens kommunikasjonsressurser i Bergen og Moss, i tillegg til andre fagmiljøer som etterretning, jus, grensekontroll, vareførsel og lignende.

Tolletaten har en unik og viktig rolle som samfunnsbeskytter. Hver dag gjennomfører våre ansatte oppgaver som bidrar til å bekjempe kriminalitet og styrke norsk økonomi. Vi beskytter det norske samfunnet mot ulovlige og farlige varer, samtidig som vi er en verdiskaper gjennom å sikre en trygg og effektiv verdenshandel. I dette viktige oppdraget, er kommunikasjonsarbeidet en betydelig bidragsyter.  

Vår oppgave i kommunikasstaben er å utforme og iverksette aktiviteter som skal gjøre Tolletaten mer aktuell og synlig utad. Enheten skal også legge til rette for internkommunikasjon som skal bidra til at etaten når sine mål og skaper tilhørighet og kultur. Målrettet og systematisk arbeid, koblet med en åpen og ærlig tilnærming i kommunikasjonen, har gitt gode resultater. På få år har Tolletaten gjort et kraftig omdømmehopp. Gjennom blant annet TV-serien TOLL på TV 2 har vi åpnet opp og gitt nordmenn ny innsikt i Tolletatens arbeidshverdag, hva som foregår på grensen og vår rolle i samfunnet. Dette har også bidratt til å plassere Tolletatens ferske bachelorutdanning på topplisten over Norges mest populære utdanninger.  

Nå trenger vi en initiativrik kollega med sansen for god historiefortelling på laget i det videre arbeidet med å bygge og produsere god, relevant og engasjerende kommunikasjon for Tolletaten. 

Arbeidsoppgaver 

Vi ønsker oss deg som skal hjelpe oss i Tolletaten med å identifisere og produsere innhold til våre interne og eksterne kanaler. I tillegg vil du gå inn i pressevaktordningen. Du må ha en velutviklet kommunikasjonsfaglig teft for å finne og utforme de gode historiene, bearbeide tall og problemstillinger til relevant innhold for ulike typer kanaler, og sikre at Tolletatens budskap kommer tydelig fram i dette. Du vil ha en rolle i å bidra til at etatens ansatte forstår etatens langsiktige strategier og satsinger. For å få produsert det gode innholdet må det regnes med noe reising omkring i landet.

I tillegg til å mestre tradisjonelt pressearbeid, som rådgivning, utvikling av pressemateriale, formulering av budskap og proaktiv og reaktiv mediehåndtering, må du ha bred kommunikasjonsfaglig erfaring for å bidra inn med prosjektstøtte, ideer og innhold til våre interne og eksterne kanaler. 

Ansvar og hovedoppgaver

  • Identifisere og produsere innhold til våre interne og eksterne kanaler 
  • Være en del av pressevaktordningen 
  • Utforming av budskap og innhold til våre kanaler 
  • Planlegging, koordinering og operasjonalisering av kommunikasjonsaktiviteter
  • Analyse og rapportering av kommunikasjonsaktiviteter
  • Prosjektstøtte relatert til utvikling av vår virksomhetskommunikasjon 

Kvalifikasjoner

Vi søker deg som har solid kommunikasjonsfaglig teft, og som har bredde og dybdeerfaring med både innholdsproduksjon til interne og eksterne kanaler og proaktiv og reaktiv mediehåndtering. Følgende krav til stillingen gjelder:

  • fullført bachelorgrad, fortrinnsvis innen fagene kommunikasjon, PR, medier og/eller journalistikk. Meget god realkompetanse i kombinasjon med minimum 1-årig høyere utdanning, kan kompensere for kravet om bachelorgrad.
  • må kunne vise til relevant arbeidserfaring og resultater med kommunikasjonsarbeid og/eller journalistikk
  • erfaring med innholdsproduksjon, herunder erfaring med foto, film, podcast og redigering av lyd/bilde
  • dokumentert erfaring med både operativt og strategisk kommunikasjonsarbeid, inkludert mediehåndtering og presseinnsalg
  • meget god medie- og kanalforståelse 
  • meget gode språkferdigheter i norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig

Det er en fordel med

  • erfaring med å holde i egne prosjekter, fra planlegging til innholdsproduksjon og distribusjon 
  • erfaring med å måle effekt av medie- og kommunikasjonstiltak (medieovervåkning, analyse og rapportering) 

Personlige egenskaper

Vårt arbeid krever høy grad av profesjonalitet og integritet. Du må raskt kunne evne å sette deg inn i og håndtere komplekse problemstillinger. Du må derfor kjenne deg igjen i følgende:

  • du er strukturert, selvstendig og tar initiativ innen ditt ansvarsområde
  • du har god kommunikasjonsfaglig teft og motiveres av nye utfordringer
  • du trives med høyt tempo og at det stilles krav til leveranser
  • du er strategisk orientert og evner å tenke både kortsiktig og langsiktig
  • du er nysgjerrig og kreativ i jakten på gode historier, og evner å snu muligheter til konkrete tiltak og produkter

Vi tilbyr

Vi tilbyr muligheten til å være med å utvikle kommunikasjonsmiljøet i Tolletaten og utforme kommunikasjonsaktiviteter som betyr noe for folks liv og hverdag. Hos oss får du fordype deg i enkelttematikker, men også være involvert i helheten og følge saker og prosesser fra A til Å. Du kommer inn i et faglig og godt arbeidsmiljø sentralt beliggende i Oslo sentrum. Følgende betingelser gjelder for stillingen:

  • stillingen lønnes som rådgiver/seniorrådgiver i lønnsspenn 624 500 til 821 100, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
  • pensjons-, forsikrings- og låneordninger gjennom Statens pensjonskasse
  • fleksibel arbeidstidsordning og mulighet for bevegelse i arbeidstiden i inntil 1 time pr. uke
  • mulighet for arbeid fra hjemmekontor 1-2 dager i uken
  • arbeidssted sentralt i Oslo sentrum i moderne lokaler

Bakgrunnssjekk

Vi benytter Semac bakgrunnssjekk på aktuelle kandidater.

Krav til søknadenFyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Inkludering og mangfold

Tolletaten er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen

Kontaktinformasjon

For nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte kommunikasjonsdirektør:

  • Kim Gulbrandsen, tlf: 474 58 834 

Se jobb.toll.no for mer informasjon om å jobbe i Tolletaten.

SØK HER

Powered by Labrador CMS