STILLING LEDIG:

Avinor søker kommunikasjons­rådgiver (vikariat)

Vil du bli med å utvikle fremtidens luftfart? Vi søker deg som er en knallgod historieforteller med et særskilt ansvar for å finne de gode historiene på Avinor Oslo lufthavn, Norges hovedflyplass og på hovedkontoret i Bjørvika.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Vikariat

Arbeidssted: Bjørvika /Oslo lufthavn

Søknadsfrist: 17. oktober

Om arbeidsgiver

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til sikre og effektive flyreiser med i underkant av 55 millioner passasjerer årlig. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Noe under 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersielle inntekter på lufthavnene.

Avinor er underlagt offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge, vil søkeren bli varslet og informert om det jfr. offentleglova § 25.

Avinor mener at inkludering, mangfold og en jevnere kjønnsfordeling er en styrke. Vi trenger medarbeidere med ulike kompetanser, bakgrunn, erfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning.

Bli med å utvikle fremtidens luftfart!

Stillingen er et tolv måneders vikariat, for en av våre dyktige medarbeidere som skal i permisjon.

Fokus på innhold

Vi ser etter deg som elsker å skrive, ta bilder og lage godt digitalt innhold og som vet du har evnen til å finne gull der andre ser gråstein. Historiene kan få leve i både interne og eksterne kanaler. Du motiveres av å jobbe kreativt med kolleger i et stort selskap eller organisasjon, og du ser muligheter der andre ser begrensninger.

Våre digitale kanaler inkluderer eksterne nettsider (rundt 6 millioner sidevisninger i måneden), intranett for 2.800 ansatte og sosiale mediekanaler.

Du vil i tillegg fungere som rådgiver inn i prosjekter og hjelpe kollegaene dine med god kommunikasjon.

Lagarbeid

I et landskap med likesinnede kolleger er du en som bidrar sosialt og ser verdien av å jobbe sammen. Du forstår magien av samtalen rundt kaffemaskinen, og hvis du trenger alenetid til å skrive en spennende sak, trekker du deg bare unna for å gjøre det. Du ser verdien av å kjenne dine kolleger også utenfor arbeidsplassen og synes det er gøy å gjøre noe sosialt sammen.

Du er samfunnsengasjert, drives av å jobbe med noe som er viktig for det norske samfunnet og du tror helhjertet på at luftfarten må lykkes med å omstille seg til en fossilfri fremtid.

Arbeidssted er delt mellom Oslo lufthavn og Avinors hovedkontor i Bjørvika frem til sommeren 2023. Etter sommeren er arbeidssted Oslo lufthavn frem til vikariatets utløp. Avdelingsleder for kommunikasjon & samfunnskontakt har personalansvaret, men stillingen rapporterer faglig til kommunikasjonssjefen på Oslo lufthavn.

Arbeidsoppgaver:

Rådgiver

 • Kommunikasjonsressurs og rådgiver i ulike prosjekter og i daglig drift, der du har ansvar for at prosjektene kommuniseres tydelig og forståelig internt og eksternt
 • Produsere presentasjoner og arrangere allmøter o.l.
 • Være en rådgiver for ledere og kolleger

Innholdsprodusent

 • Finne og skrive de gode historiene i en organisasjon med 2800 medarbeidere
 • Bidra til å utforme godt og engasjerende innhold til sosiale medier
 • Skrive pressemeldinger og lage presentasjoner
 • Ta bilder og video, samt redigere disse
 • Være operativt ansvarlig for Oslo lufthavns sosiale medie-kanaler
 • Være en tydelig rådgiver på sosiale medier og gi råd til kolleger i og utenfor avdelingen på innhold

Kvalifikasjoner:

 • Du elsker å skrive og er habil innen foto- og video
 • Stor grad av selvstendighet og gode formidlings- og kommunikasjonsevner
 • Glad i å jobbe kreativt med folk og bidra til et positivt og godt arbeidsmiljø
 • God til å lage presentasjoner og til å gi råd til de som skal holde dem
 • Relevant høyere utdanning (minimum bachelorgrad)
 • Ønskelig med relevant arbeidserfaring
 • God samfunnsforståelse Personlige egenskaper vektlegges særskilt i en stilling som dette

Forutsetning for tilsetting er at bakgrunnssjekk, herunder uttømmende politiattest, iht. myndighetskrav for arbeid på lufthavn kan fremlegges og godkjennes. Stillingen krever også at sikkerhetsklarering kan gis.

Vi gjennomfører bakgrunnssjekk av aktuelle søkere for å verifisere opplysninger som fremgår av CV, vitnemål og annen dokumentasjon. Denne bakgrunnssjekken vil kunne bli gjennomført av vår samarbeidspartner og gjennomføres ikke uten samtykke fra søkeren. Aktuelle søkere vil motta nærmere informasjon om dette.

For stillinger som krever sikkerhetsklarering og/eller annen godkjenning fra offentlig myndighet, forutsettes politiattest fremlagt.

Kontaktinformasjon:

 • Harald Nygaard Kvam, kommunikasjonssjef Oslo lufthavn, tlf: 476 64 408

SØK HER

Powered by Labrador CMS