Da Google kjøpte YouTube i 2006 betalte de 1,65 milliarder dollar. Justert for inflasjon tjener selskapet inn den kjøpesummen hver annen måned på overskuddet fra YouTube-annonser.

Innsikt:

Google tjener 1,2 millioner hvert minutt

Hittil år har Googles eiere omsatt for litt mer enn det totale statsbudsjettet i Norge for hele 2021.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Alphabet, Googles eierselskap, la frem nok et rekordresultat i går. Med 544 milliarder kroner i omsetning og 158 milliarder i overskudd de siste tre månedene, er det ingen tvil om at selskapet har klart seg bra gjennom pandemien. Omsetningen økte 41 prosent fra samme periode i fjor, mens resultatet økte med 68 prosent.

Hittil i år har Alphabet omsatt for 1525 milliarder kroner. Det er litt mer enn det totale statsbudsjettet i Norge for hele 2021, og det er fortsatt tre måneder igjen av året for Alphabet.

Alphabet består riktignok av en rekke andre selskaper også, men det er annonsesalg på Google og YouTube som skaper overskuddet i konsernet. For hver av de 444 milliardene annonsekroner vi sendte til Google og Youtube i tredje kvartal, satt selskapet igjen med 40 øre i overskudd.

Europa er det nest største markedet for Google, med 30 prosent av omsetningen, mens USA står for 46 prosent.

Tjener inn hele YouTube-kjøpet hver annen måned

Søkeannonser på Google står for hele 72 prosent av annonseinntektene, mens YouTube står for 14 prosent. Begge plattformene økte omsetningen med svimlende 44 prosent fra samme periode året før.

Da Google kjøpte YouTube i 2006 betalte de 1,65 milliarder dollar. Justert for inflasjon tjener selskapet inn den kjøpesummen hver annen måned på overskuddet fra YouTube-annonser.

Det var bekymring for at Apples endring i personvern-innstillingene på iOS skulle ramme YouTube, etter at SnapChat ga nettopp den endringen skylden for at de leverte skuffende resultater i forrige uke. YouTube økte imidlertid sine inntekter i tredje kvartal på tross av Apples kraftige innstramming.

Taper penger på Google Cloud

Mens Amazon Web Services er en pengemaskin for Jeff Bezos, sliter Alphabet med å tjene penger på sine skytjenester. En kraftig økning i omsetningen av skytjenester bidro til å forbedre bunnlinjen fra tilsvarende periode i fjor, men Google Cloud måtte likevel rapportere et underskudd på 5,4 milliarder kroner i tredje kvartal i år.

Under presentasjonen av resultatene sa Alphabet-sjef Sundar Pichai at de har et langsiktig perspektiv på sine skytjenester, og at de vil fortsette å investere i flere år fremover.

Powered by Labrador CMS