Rolv Erik Ryssdal, administerende direktør i Schibsted fotografert under Arendalsuka i 2019.

Ebay må selge seg ned i Adevinta - så får selskapet grønt lys

Ebay må selge seg ned med over 12 milliarder kroner før Adevinta kan starte sluttføringen av gigantoppkjøpet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fredag kom utfallet av behandlingen av Adevinta-sammenslåingen med Ebays rubrikkdivisjon fra konkurransemyndighetene i Østerrike.

Det er nå kjent at konkurransetilsynet godkjenner transaksjonen på visse betingelser. For at handelen skal gå gjennom må Ebay redusere sin eierandel i Adevinta til 33 prosent, noe som er en betydelig reduksjon fra de opprinnelig planlagte 44 prosentene.

Grunnen til dette tiltaket er for å redusere bekymringen om mindre konkurranse på det østerrikske markedet.

– Adevinta ønsker godkjennelsen fra østerrikske reguleringsmyndigheter velkommen og vil starte sluttføringen av oppkjøpet av Ebays rubrikk-divisjon, står det i en pressemelding fra Adevinta fredag formiddag.

Adevinta har i dag en markedsverdi på Oslo Børs på 113 milliarder kroner slik at en reduksjon på 11 prosent i selskapet innebærer at Ebay må selge seg ned med over 12 milliarder kroner. Det skriver Kampanje.

– Størst i verden

KOM24s søsteravis M24 har ved flere anledninger tidligere omtalt gigantoppkjøpet, som ble bekreftet i en børsmelding i fjor sommer.

Saken er at Schibsted-kontrollerte Adevinta har kjøpt opp Ebays rubrikk-virksomhet. Den gang ble det meldt av NTB at salget var prissatt til 9,2 milliarder dollar – eller rundt 85 milliarder kroner.

Adevintas konsernsjef Rolv Erik Ryssdal uttalte den gang at han tror gigantoppkjøpet vil bety mye for selskapet og for rubrikk.

– Med oppkjøpet av eBay Classifieds Group blir Adevinta det største rubrikkselskapet på nett i verden, med en unik portefølje av ledende merkevarer. Vi tror at kombinasjonen av de to selskapene, og de tilhørende bedriftene deres, vil skape en av de mest spennende og engasjerende forretningshistoriene i rubrikksektoren på nett, sa Ryssdal.

Powered by Labrador CMS